Back to Sagas Mainpage
1999.03.30 - 2013.06.17


-Den Goda-

Saga is DM tested N/N (CLEAR)
Your System does not support Java
 

-Hund av utmärkt typ, något smalt huvud, mycket typisk siluett, vacker hals. Bra benstomme, bra vinklar fram och bak, utmärkt bröstkorg vacker överlinje. Fria och lätta rörelser från alla håll, bra päls.-
/ Säde Hohteri, Finland

Saga har ett korrekt sax bett med vackert fritt liggande hörntänder. Hon är en liten flicka ca 72 cm hög, men i mitt tycke korrekt och harmoniskt byggd.

Saga kom till mig 1999-06-29, nästan tre månader ung köpte jag henne från Birgitta Bäckman, kennel Ivegill's. sedan dess så är hon min ständiga följeslagare. Vi skulle absolut inte må bra utan varandra hon och jag. Hon är en underbar individ. Hon är en pigg, sund, frisk och mycket glad flicka, aningen valpig. Hon har ett utmärkt temperament, stark mentalitet och en underbar personlighet.

Hon är en dröm att se i rörelse... fin skritt, ett bra driv i steget när hon travar, sedan en explosiv underbar galopp. Hon får det att se så lätt ut!

Hon är en också väldigt lydig dam, som mestadels följer med på promenaden utan koppel. Jag har gått några lydnadskurser med henne, men nu tränar vi själva då vi har tid och lust på brukshundklubben. Hon tränas även i lite agility och lite LC (har även licens för det).

En av Sagas bästa kompisar är våran "kennelflicka" Helen Ankerstål, dom brukar hitta på diverse roligt men även träna, och dom har vunnit många såkallade Barn med hund tävlingar tillsammans.


2012-01-28
 
 
2010-03-30 Saga 11 år idag!!!
 
 
 

Saga 10 år och 1 månad!

Foto: Jonny Björklund
[Copyright © Arsathas Materialet på denna sida får ej användas utan vårt tillstånd - läs mer här » ]